FőoldalHivatalosÉletünkMúltunkSzabadidős helyszíneinkKapcsolatFelvételiElektronikus naplóÉtkezési digitnaplóFrankaBlog
Főoldal  Életünk  Sport  Kosárlabda

Kosárlabda

 

Iskolánkban évtizedes hagyományai vannak a kosárlabda sportágnak, így a versenyzéshez alkalmatlan tornaterem sem jelenthet akadályt, hogy diákjaink közül minden évben sokan ismerkedjenek meg a sportággal, és kezdjenek versenyezni a csapatainkban.

 

Éveken keresztül küzdöttek a csapataink azzal a nehézséggel, hogy mivel a megyében egyre kevesebb középiskolában kosárlabdáznak, így a diákolimpia versenyeiben alig néhány mérkőzést tudunk játszani. A mérkőzéshiány feloldására egyrészt az is lehetőséget nyújt, hogy a városi kosárlabda egyesület, az EKKE szeretettel várja azokat a játékosainkat, akik a sportot komolyabb szinten szeretnék űzni, másrészt a 2013/14-es tanévtől  a 7-8. osztályos csapatunkkal elindultunk az egyesületek közötti bajnokságban is. Mivel Komárom-Esztergom megyében nincsen ilyen korosztály számára bajnokság, a Pest megyei szövetségtől kértünk segítséget, akik be is fogadtak az általuk szervezett serdülő bajnokságba. Azóta a legfiatalabb korosztályunk minden hónapban részt vesz egy kosárlabda tornán, s a korosztályból kiöregedve választhatnak, hogy az EKKE-ben folytatják a sportolást, vagy az iskola edzésein, hobby szinten kosárlabdáznak tovább. A serdülő csapat Pest megyei mérkőzéseiről a pmksz.hu oldalon lehet naprakész információkat találni.

 

A serdülő csapatnak Rátkai Péter és Szánthó Gellért közösen tartja az edzéseket, míg a 9-12. osztályos korosztálynak Szánthó Gellért egyedül. Az edzésekre az érdeklődőket folyamatosan várják. Van lehetőség idény közben is csatlakozni a csapatokhoz. (Az edzések időpontjai az oldalon megtalálható táblázatban olvashatók.)

 

2007 óta minden nyár elején megrendezésre kerül az iskolai kosárlabda tábor, melyre mostani diákjaink mellett a már elballagott kosarasokat is nagy szeretettel várják a rendezők.

OK
Hírek
A kereszthalál titkáról mesél
A HÚSVÉTI SZENT HÁROM NAP PROGRAMJA
Ideiglenes felvételi jegyzék
Meghívó Franka-Napra
NYÁRI TÁBOR A FRANKÁBAN
Kákonyi Asztrik jubileumi kiállítás
Assisi Szent Ferenc karácsonya Greccióban - pályázat
0

Ismerd meg az iskolát!

0

 

Nyitólap

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával

Facebook

0

Érettségi találkozó

Felvételi tájékoztató

0
All rights reserved © 2013.